Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Zašto treba sisati bijeli luk





Bijeli luk je fantastičan prirodni proizvod, korisnih  i nadasve neprocjenjivih osobina. Ovo iznimno ljekovito povrće posjeduje antibakterijska svojstva, liječi razne bolesti, uključujući različite prehlade, arterosklerozu,jača krvne kapilare, lječi bolesti bubrega i dobar je adaptogen,

U kineskoj medicini, češnjak odnosno bijeli luk se koristi za potpuni oporavak organizma:

U nastavku donosimo vam jedan zanimljiv savjet odnosno recept.

Uzimaju se mali režnji bijelog luka, stavljaju se u usta i natapaju pljuvačkom, “šetajući” ga po usnoj šupljini. Ova procedura se radi ujutro tijekom 30 minuta, kada je u našim ustima pravo “smetlište”.

Efekt sisanja bijelog luka zaista je zapanjujući. Slina, zajedno s hranjivim korisnim tvarima dospijeva u krv, čisti krvne žile i limfu. Također, češnjak jača usnu šupljinu i desni prestaju krvariti.

Vjerojatno se pitati a što uraditi sa neugodnim mirisom bijelog luka. 

Nakon procedure, bijeli luk treba ispljunuti i oprati zube. Ako se i nakon pranja zubi osjeća miris bijelog luka, dobro je ubaciti u usta zrno kave ili malo svježeg peršinovog lista. Nekoliko gutljaja mlijeka će potpuno ukloniti miris bijelog luka iz usta. 



 
 
Blogger Templates