Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Limun - prirodni lijek za vašu kožu i organizam




Probava

Limun prirodni lijek koji je prepun minerala, vitamina i antioksidanata, a zbog njihove velike koncentracije preporuča se piti njegov sok s vodom kako ne biste oštetili zube. Ukoliko se miješa s toplom vodom, pomaže kod probavnih smetnji i popratnih dosadnih simptoma kao što su žgaravica, mučnina i nadutost. U slučaju dijeta spoj tople vode, svježeg limunovog soka i meda pomaže kod skidanja kilograma, a najbolje je takav spoj popiti prije prvog obroka.

Imunološki sustav organizma

Dokazano je da ljudi koji piju vodu s limunovim sokom svaki dan imaju jači imunitet od onih koji se odluče za čistu vodu te da su otporniji na različite infekcije. Ovo citrusno voće sadrži antioksidans koji ima protuupalna svojstva. Saponini, koji se nalaze u limunu, pomažu u borbi protiv bakterija. 

Koža

Antioksidanti i vitamin C smanjuju crvenilo i bore na licu, a primjenom čistog soka od limuna umanjuju se staračke pjege i ožiljci. Naravno, neće potpuno nestati, ali će biti manje vidljivi. Redovito ispijanje vode s limunom garantira svjež izgled kože bez upotrebe kemikalija. Limun je dobar i za održavanje noktiju na prstima. Povremenim trljanjem limuna po noktima oni postaju sjajniji i kompaktniji.

Energija

Budući da je ogroman izvor vitamina i minerala, voda s limunom je odlična stvar za povećane energije puštajući u organizam negativno nabijene ione. U stanju napetosti, stresa, te tjeskobe preporuča se limunov sok u kombinaciji sa vodom koji imaju ima pozitivan utjecaj na živčani sustav.

Čišćenje organizma od toksina

Limunska kiselina stimulira funkciju enzima te odvaja toksine iz krvi, a dokazano je da je izvrstan u borbi protiv bolesti mokraćnog sustava, te pomaže tijelu da odbaci žučne kamence. Ako imate kamenac u bubregu potrebno je učestalo piti limunov sok sa vodom i kamenac će vrlo brzo nestati. 

Potiče zacjeljivanje

Limun sadrži velike doze askorbinske kiseline (vitamin C) što je prirodni lijek za rane i upalne procese. Stavite malo soka od limuna na ozljedu kako biste ubrzali zacjeljivanje. Osim toga, askorbinska kiselina je izvrsna za kosti, hrskavice i vezivna tkiva.

Svjež dah i zubobolja

Limunov sok s vodom pozitivno utječe na zdravlje zubi, smanjuje upale i djeluje smirujuće kod zubobolje. Jedino je pravilo kako ne biste oštetili zubnu caklinu, uvijek konzumirati limunov sok s vodom, a u slučaju da i pijete čisti, obavezno isperite usta vodom.

Redovitim konzumiranjem vode sa sokom limuna osjetit ćete sve dobrobiti ovog voća i to u vrlo kratko vrijeme. 

Limun treba biti sastavni dio dnevne prehrane.





 
 
Blogger Templates