Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Šalica tople vode i sok limuna - savršen prirodni lijek



Limunov sok s toplom vodom na čudesan način čisti i jetru i bubrege. Recept je jednostavan – šalica tople vode (ne vrele, jer vrela voda će uništiti vitamin C, mineral zbog kojeg je tu cijela ova priča) i sok iz pola limuna. 
Zbog čega je ova kombinacija limunovog soka i tople vode važna za zdravlje našeg tijela:

Dobar za imunološki sistem 
  • Vitamin C je super protiv prehlade i gripe, ali limun također sadrži i kalij, a on stimulira rad mozga i živčanog sustava i kontrolira krvni tlak.
Održava pH vrijednosti 
  • Održavanje pH vrednosti pomoću pravilne ishrane i načina života spada u najvažnije faktore optimalnog zdravlja. Iako je kiseo, tokom varenja limunove kiseline se metaboliziraju i proizvode kalij karbonat koji pomaže neutraliziranju suvišne kiselosti i štiti probavni sistem. Alkalno tijelo je zdravo i jako tijelo!
Dobar borac protiv viška kilograma 
  • Limun sadrži pektin, probavljiva vlakna zbog kojih se smanjuje želja za hranom. Topla voda stvara osjećaj sitosti i tako, s druge strane, smanjuje apetit.
Pospješuje probavu 
  • Kada govorimo o čišćenju organizma voda je jedan od najboljih, ako ne i najbolji izbor. Topla voda je još bolji izbor! Ona stimulira gastrointestinalni trakt (želudac, debelo crijevo i tanko crijevo). Vitamini i minerali u limuni  pomažu tijelu da se riješe toksina u probavnom traktu.
Djeluje kao diuretik 
  • Limunov sok pomaže da izbacimo neželjene sastoje i toksine iz tijela, tj. spriječava zadržavanje tekućine tako što povećava učestalost mokrenja.
Čisti kožu 
  • Vitamin C je dobar za kožu (zube i kosti). Limunov sok tjera toksine iz krvi koji uzrokuju stvaranje bora.
Hidratizira limfni sustav 
  • Čaša tople vode i limunov sok pomažu započeti dan hidratizirano, znači sprječava dehidraciju i nadbubrežni umor. Kada je vaše tijelo dehidrirano, ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor) ne može obavljati sve odgovarajuće funkcije, što dovodi do pojave toksina, stresa i zatvor.




 
 
Blogger Templates